Περισσότερες Υπηρεσίες

Εκπαίδευση στη Διεκδικητικότητα

Όλοι μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με επικοινωνιακές καταστάσεις που μας φέρνουν σε δύσκολη θέση και δεν είμαστε βέβαιοι για το πώς πρέπει να αντιδράσουμε ή να τις χειριστούμε. Παραδείγματα τέτοιων καταστάσεων μπορεί να είναι το να μας πάρει τη σειρά κάποιος στο ταμείο του σούπερ μάρκετ ή να μας επιπλήξει με άσχημο τρόπο το αφεντικό μας στη δουλειά για κάτι που δεν φταίμε. Η διεκδικητικότητα είναι ένας ιδανικός τρόπος συμπεριφοράς για να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους καθημερινά ζητήματα που μας προκαλούν δυσφορία. Μέσω του διεκδικητικού επικοινωνιακού στυλ μπορούμε να εκφράζουμε τη γνώμη ή την αντίθεσή μας, να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας, σεβόμενοι ταυτόχρονα τη γνώμη και τα δικαιώματα της άλλης πλευράς.
Μάθετε περισσότερα

Διαχείριση Θυμού

Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα που όλοι μας βιώνουμε κατά καιρούς. Το να νιώθουμε θυμωμένοι είναι υγιές και ανθρώπινο, ωστόσο, ο τρόπος που εκφράζουμε το θυμό μας μπορεί μερικές φορές να είναι δυσλειτουργικός για μας και για τους γύρω μας. Ο χρόνιος και συσσωρευμένος θυμός, που εκφράζεται με έντονες εκρήξεις, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, αλλά και την σωματική και ψυχική μας υγεία. Μέσα από τη διαχείριση θυμού μαθαίνουμε να εκφράζουμε τον θυμό μας πιο λειτουργικά, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι δυσάρεστες συναισθηματικές καταστάσεις που προκαλούνται από τις ανεξέλεγκτες εκρήξεις και δυσκολεύουν τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.
Μάθετε περισσότερα

Διαχείριση Πένθους/Απώλειας

Το πένθος είναι η περίοδος που διανύουμε, προσπαθώντας να προσαρμοστούμε στην απώλεια ενός αγαπημένου μας προσώπου που «έφυγε» από τη ζωή. Η διάρκεια του πένθους είναι διαφορετική για τον κάθε άνθρωπο, καθώς ο καθένας από μας μαθαίνει να αντεπεξέρχεται στη διαδικασία αυτή με τους δικούς του τρόπους. Όταν βιώνουμε το θάνατο ενός ανθρώπου, ο οποίος έπαιζε σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, μπορεί στην αρχή να μας είναι αρκετά δύσκολο να προσαρμοστούμε στις αλλαγές που έρχονται στην καθημερινότητά μας μετά από την απώλεια του. Το πένθος είναι μία διαδικασία που μπορεί να ταράξει έντονα τις σκέψεις, τα πιστεύω μας και την αίσθηση της πραγματικότητας. Η διαχείριση πένθους μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να εκφράσουμε και να επεξεργαστούμε τα συναισθήματά μας, μέσα σε ένα υποστηρικτικό και ενισχυτικό πλαίσιο.
Μάθετε περισσότερα